Lezing 13 oktober: Kunstschilder en meestervervalser Han van Meegeren

Op 13 oktober wordt een lezing georganiseerd over kunstschilder en meestervervalser Han van Meegeren. Aanleiding hiervoor is de schenking van het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ van Van Meegeren, die begin oktober wordt gedaan door de Deventer familie Schoemaker aan Vereniging de Waag. Deventer Verhaal krijgt het schilderij in beheer. Tijdens de lezing wordt vanuit kunsthistorisch perspectief verteld over het werk van Van Meegeren en een persoonlijke noot wordt verzorgd door een neef van Van Meegeren. Hij is het enige nog levende familielid van Van Meegeren en zal kort iets vertellen over de herinneringen aan zijn oom.

Lezingenreeks

De lezing op 13 oktober maakt deel uit van een gezamenlijke historische lezingenreeks van tien lezingen in het seizoen 2016-2017. Deze reeks wordt georganiseerd door Deventer Verhaal en Archeologie Deventer.

Programma

U bent donderdag 13 oktober van harte welkom in het Auditorium van het Stadhuis, Grote Kerkhof 1, Deventer. De lezing begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur, inloop en koffie vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Er zijn 100 plaatsen, reserveren is niet mogelijk.

Meer informatie:

eer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Bakker, projectmedewerker Deventer Verhaal, via mariannebakker@deventerverhaal.nl of via 0570-855950.