Deventer 1250 jaar

1250 jaar geleden, in het jaar 768, bouwde de Angelsaksische missionaris Lebuinus een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. De komst van Lebuinus betekende het begin van de ontwikkeling van Deventer; van een kleine nederzetting tot de stad van vandaag. In het kader van het jubileum van de stad toont Museum De Waag de hoogtepunten uit de geschiedenis van Deventer in de tentoonstelling Deventer 1250 jaar.

De tentoonstelling biedt een reis door de tijd langs de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. Het geeft een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. Van het moment dat de missionaris Lebuinus een kerkje sticht tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de 19de en 20ste eeuw. De tentoonstelling is een ode aan de jubilerende stad en laat zien dat het Deventer van nu gevormd is door 1250 jaar historie.

De tentoonstelling Deventer 1250 jaar is van 17 juni 2018 t/m 4 november te zien in Museum De Waag aan de Brink 56 in Deventer.
Het museum is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur (maandag gesloten).